Deel 2 Inhijsen liggers Valkbrug Leiden

 

Van Boekel Bouw & Infra heeft op woensdag 13 maart weer een belangrijke fase afgerond in het realiseren van de Valkbrug met het inhijsen van de 30 meter lange en slanke Prefab betonnen liggers van Spanbeton BV. De tien liggers die afzonderlijk ca. 100 ton wegen zijn met uitzonderlijk transport door Van der Meijden aangevoerd en door hijsbedrijf Mammoet vakkundig op de plaats gelegd. Het was nog even spannend of het inhijsen met de harde en stormachtige wind van meer dan windkracht 6 wel door kon gaan. Gelukkig kon er een GO gegeven worden doordat de wind tijdens het inhijsen onder windkracht 5 kwam te liggen.

De montage, die prima is verlopen, werd door vele belangstellenden onder het genot van een gratis kopje koffie vanaf de Rijnsburgersingel gade geslagen. Het betonwerk van de integraal brug kan nu verder afgebouwd worden. Vervolgens kan de verharding op de brug, aansluiting Lammermarkt en op het kruisingsvlak Schuttersveld aangebracht worden.

Terug naar overzicht