Feestelijke opening van parkje Vijfhoek

Op 16 mei jl. was de opening van het parkje Vijfhoek dat door
Van Boekel Bouw & Infra is gerealiseerd. Tijdens deze mooie zonnige lentedag werd het parkje door Wethouder Udo Kock feestelijk geopend.

Van Boekel Bouw & Infra B.V. heeft begin maart dit bijzonder project opgeleverd aan de gemeente Amsterdam. We hebben hier een veilige en groene plek gerealiseerd, waar men samen kan komen en ruimte is om te spelen. Er is bewust gekozen om de opening in de lente te doen zodat alle geplante bomen en struiken mooi tot zijn recht komen omdat ze nu volop in bloei staan. Tijdens de opening konden de kinderen in de zandbank spelen en lag er voor de kinderen speelgoed klaar. Ook konden de kinderen genieten van heerlijke poffertjes en limonade. Onder het genot van een vers gemaakte kop koffie konden de volwassenen genieten van een foto-expositie van de making of het parkje. Deze reis van foto’s brachten ons terug in hoe het allemaal tot stand is gekomen.

In 2017 is de verandering van het oude parkje dat toen nog bestond uit een vijfhoekig grasveld omgetoverd in een prachtig plek om samen te zijn. Onder dit parkje ligt de ondergrondse fietsparkeergarage Strawinskylaan waar 3.700 fietsen kunnen worden gestald. Op het maaiveld is een dierenband van graniet aangelegd die uit 161 diverse dierenelementen bestaat, zoals : de vogel, de krokodil, de slang, de mollen en de otter, ook is er een waterelement aan toegevoegd, genoemd de infinity pool. De hals van de vogel loopt dwars door de infinity pool. De omliggende groenstroken die op de randen met Cortenstaal zijn afgewerkt met daarin zo’n 68 geplante bomen zorgen voor een hoogwaardige uitstraling van het parkje Vijfhoek.

Terug naar overzicht