Van Boekel GmbH bouwt bergbezinkbassin midden in woonwijk

Van Boekel GmbH bouwt een bergbezinkbassin in Vogelheim Essen in Duitsland om het pompwerk te ontlasten.
Het pompwerk heeft bij hevige regenbuien onvoldoende capaciteit om het regenwater en vuilwater te verwerken.

Eerst is een CSM-wand gebouwd om een stabiele bouwkuip te krijgen, daarna is de hele bouwkuip ontgraven, in totaal 11.000 m┬│.

Op diepte is een betonvloer gestort en zijn de wanden gezet. De tussenwanden en pilaren zijn gestort en in de volgende fase wordt het dek ingeschaald, wapeningsstaal gelegd en daar beton op gestort. Vervolgens worden bovenop het gebouw de stempelramen eruit gehaald. Wanneer de stempelramen eruit zijn, worden de technische installaties in het gebouw aangebracht.

Bovenop het ondergrondse gebouw komt een bedrijfsgebouw waar de techniek samenkomt.

De hele bouwput is 11 meter diep geweest, middenin een woonwijk met weinig ruimte.

Terug naar overzicht