Krappe bouwput met minimale speling

 

Als partner van Van der Linden Pomptechniek heeft Van Boekel Regionaal (vestiging Veghel) gisteren in Grave een betonput voor een nieuw vijzelgemaal geplaatst. De locatie is vlak naast de brandweerkazerne op het kruispunt Stoofweg / Elftweg (N324).

 

Het bestaande pompgemaal kende hoge slijtagekosten en een grote storingsgevoeligheid. Maar er was slechts een beperkt budget beschikbaar om deze problemen op te lossen. De gemeente Grave, Van der Linden Pomptechniek en Van Boekel Regionaal hebben daarom deze oplossing bedacht.

 

Tijdens de voorbereiding bleek dat op de locatie veel ondergrondse kabels/leidingen en diverse boringen voor glasvezelbundels aanwezig zijn. Deze obstakels zorgden voor een erg krappe bouwput met minimale speling voor de put.

 

In week 40 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart, waaronder het plaatsen van 2 diepwellen voor het verlagen van de grondwaterstand van ca. 4 meter. Er zijn kabels en leidingen verlegd en de sleufkist is in combinatie met het grondwerk geplaatst.

 

Op dinsdag is de betonnen onderbak van 26 ton geplaatst en op woensdagochtend is de vijzel erin gemonteerd en bevestigd.

 

Nu begint de afbouw. De werkzaamheden zijn eind week 42 afgerond.

 

Binnen een periode van 3 weken hebben de gemeente Grave, Van der Linden Pomptechniek en Van Boekel Regionaal dit klusje buiten geklaard. Bedenken, Bespreken en Bouwen waren hierbij de sleutelwoorden.

 

Van Boekel Regionaal bedankt alle partners voor de prettige samenwerking.

Terug naar overzicht
OpdrachtgeverVan der Linden Pomptechniek B.V.
PlaatsGrave
ContractvormRAW
CertificeringISO 14001
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel Regionaal (Veghel)
ProjectleiderFrank Smits
Mobiel+31 0(6) – 53 53 45 76
Emailf.smits@vanboekel.com
LinkedInFrank Smits
Facebook