Maaiveldinrichting De Vijfhoek

In opdracht van de gemeente Amsterdam realiseert Van Boekel Bouw & Infra de maaiveldinrichting op de Vijfhoek (Amsterdam Zuid).

Onder deze maaiveldinrichting ligt de reeds door Van Boekel Bouw & Infra gerealiseerde fietsparkeergarage Strawinskylaan.

 

“Het creëren van een veilige en groene plek, waar men samen kan komen en ruimte is om te spelen.”

In samenspraak met de gemeente Amsterdam is het ontwerp tot stand gekomen.

Een van de belangrijkste aspecten was het creëren van een hoogwaardige uitstraling van het maaiveld. Zo is er gekozen voor een infinity pool en een dierenband van in totaal 161 granieten elementen. Deze granieten elementen zijn per element in 3D ontworpen.

Momenteel worden er bomen geplant van wel 13 meter hoogte. Hiermee zorgen we ervoor dat we voor iedereen een fijne openbare plek creëren.

“Eerste mijlpaal gehaald!”

In augustus 2018 zijn we gestart met de werkzaamheden. De eerste tussen mijlpaal is inmiddels behaald. Op 26 oktober 2018 is het nieuwe noord-zuid fietspad inclusief naastliggend voetpad als eerste onderdeel van de maaiveldinrichting in gebruik genomen. Hierdoor kan het fietsverkeer en de voetganger zich gemakkelijk van en naar de nieuwe fietsparkeergarage Strawinskylaan en het station Amsterdam Zuid manoeuvreren.

“Maaiveldinrichting in wording”

Op dit moment zijn we druk doende met het plaatsen van de granieten elementen die gezamenlijk de dierenband vormen. De dierenband bestaat uit: de vogel, de krokodil, de slang, de mollen en de otter, ook is er een waterelement aan toegevoegd, genoemd de infinity pool. De hals van de vogel loopt dwars door de infinity pool.

Ook wordt er rondom de groenstroken randen van cortenstaal (roestvormige staalsoort) gesteld en worden er diverse civiele werkzaamheden verricht. Medio december zullen er 68 bomen worden geplant. Eind december 2018 zal het parkdeel geopend worden voor openbaar gebruik.
In januari 2019 zullen er afrondende werkzaamheden aan de noordelijke strook van het maaiveld worden uitgevoerd, waarna we het project eind januari 2019 officieel wordt opgeleverd.

Terug naar overzicht
OpdrachtgeverGemeente Amsterdam – team Zuidas
PlaatsAmsterdam
ContractvormUAV-GC design en construct.
CertificeringISO 9001
CategorieCiviele techniek & Cultuurtechniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
ProjectleiderRandy Aben
Mobiel+31 0(6) – 10 51 27 07
Emailr.aben@vanboekel.com
LinkedInRandy Aben
Facebook