Onderdoorgang Belvédèrelaan, Zwolle

Als onderaannemer van BAM Infra Rail hebben we eind 2016 het project verbeteren Kamperlijn aangenomen. BAM heeft de volledige vervanging van het spoortraject van 12 km uitgevoerd, wij, van Van Boekel Bouw & Infra, hebben het civiele betonwerk op ons genomen.

 

Naast een nieuwe duiker en brugophoging bestaat de hoofdmoot van de werkzaamheden uit het creëren van een onderdoorgang onder het spoor van en naar de wijk Stadshagen in Zwolle.
Van Boekel bouw en infra bouwt onder meer de auto-, fiets- en voetgangerstunnel die haaks onder het nieuwe spoordek wordt aangelegd. De tunnel kenmerkt zich door een complexe vorm, namelijk gekromde wanden die in een bochtstraal lopen.

Afgelopen jaar zijn we gestart met het aanbrengen van de damwanden en het bouwrijp maken van de locatie. Daarna hebben we de noordkant van het spoor met een dubbel gekromde wand uitgeruste tunnelbak en een verkeersdek aangelegd, een zeer complex werk.

Uitdaging

De grootste uitdaging van dit project was het inrijden van het nieuwe spoordek die 650 ton weegt. Het spoordek moest precies aansluiten op het bestaande dek. Het inrijden van een dergelijke statische constructie is een uiterst precies en tegelijk spectaculair ogend werk.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de zuidkant en het deel onder het spoordek.

Terug naar overzicht
OpdrachtgeverBAM Infra Rail | ProRail
PlaatsZwolle
ContractvormUAV-GC 2005
Certificering
CategorieCiviele betonbouw/ Werktuigbouw
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
ProjectleiderBart van den Berkmortel
Mobiel+31 (0)6 – 15 34 90 75
Emailb.vandenberkmortel@vanboekel.com
LinkedInBart van den Berkmortel