Renovatie waterlijn, tussenbezinktanks en 2de trap, RWZI Nieuwveer Breda

In medio 2017 heeft van Boekel Bouw & Infra een combinatie gevormd met Landustrie uit Sneek genaamd “combinatie VBL Nieuwveer vof” en het project renovatie waterlijn, tussenbezinktanks en 2de trap perceel 2 aangenomen van het Waterschap Brabantse Delta (WBD). Het WBD heeft voor dit project gekozen het in twee (2) percelen te verdelen. Perceel 1 is door derden aangenomen waarbij Perceel 2 de coördinatie verplichting over beide percelen heeft. Missie van Waterschap Brabantse Delta (WBD); zij willen de waterautoriteit zijn die integraal zorgt voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. De doelstellingen voor dit project waarbij het afvalwaterzuiveringssysteem Nieuwveer duurzaam en goed dient te blijven functioneren, storingsvrij en binnen geld, tijd en kwaliteit de komende 10 jaar:
Handhaven functionaliteiten, Bereiken en behouden goed werkende staat, Minimale hinder, Duurzaamheid, vergroten betrouwbaarheid, Veiligheid, binnen Budget, tijd en kwaliteit en reductie van de operationele kosten.
Werkzaamheden:
 Renovatie en vervanging van vijzels
 Conserveren en herstellen van betonnen en stalen onderdelen zoals:
– Afsluiters en schuiven;
– Goten en leidingwerk;
– Puntbeluchters;
– Arbovoorzieningen;
– Pomp natte opstelling;
– Sproei installatie;
– Duikschotten;
– Kabelgoten;
– Keerschotten etc.

Uitdaging:
De werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd op een zodanige wijze dat de functies van de RWZI zo veel mogelijk in stand gehouden dienen te worden.
Ook is er een strak planning schema met werkbare- en onwerkbare periodes. Middels leanplanning sessies waarbij alle stakeholders, nevenaannemers betrokken zijn bewerkstelligen wij een beheerste uitvoering.
Inmiddels zijn wij in afronding van de tussenbezinktank 2, en verloopt het project qua planning en samenwerking naar ieders tevredenheid.

Terug naar overzicht
OpdrachtgeverWaterschap Brabantse Delta
PlaatsBreda
ContractvormUAV-gc 2005
CategorieCiviele betonbouw/ Werktuigbouw/Electrotechniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra B.V.
ProjectleiderBert Leenen
Mobiel+31 (0)6 – 10 00 55 23
Emailb.leenen@vanboekel.com
LinkedInBert Leenen
Facebook