Vacature: Senior HR-adviseur (32 – 40 uur)

40 uur

Wat is jouw uitdaging als Senior HR-adviseur?

Wil jij als Senior HR-adviseur aan de slag bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling is? Denk je graag strategisch mee maar krijg jij ook energie van uitvoerende taken? Past een informele cultuur met directe communicatie goed bij jou? Kom dan meebouwen aan de verdere professionalisering van HR bij de Van Boekel Groep in Zeeland (Noord-Brabant)!

De Van Boekel Groep is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in cultuur-, civiele en betontechnieken en utiliteitsbouw. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een enorme groei meegemaakt. Met een verdubbeling in het aantal medewerkers, liggen er mooie uitdagingen voor HR. Er zijn al mooie stappen gezet, maar de Van Boekel Groep heeft grotere ambities!

Ben jij klaar om HR bij de Van Boekel Groep naar een hoger niveau te brengen?

Als Senior HR-adviseur ga je het beleid verder vormgeven én aanjagen. Jij gaat je bezighouden met vragen als: “Hoe binden en boeien we onze medewerkers?”. Als het werk verandert, veranderen de specialismen mee en is er dus ook behoefte aan ‘nieuwe’ kennis. Je zorgt ervoor dat Van Boekel een stimulerende omgeving blijft, waarin mensen zich ontplooien en ontwikkelen.

Je schakelt dagelijks tussen strategische uitdagingen en operationele taken. Je kunt hierbij rekenen op ondersteuning van de HR-adviseur. Samen zorgen jullie ervoor dat processen op orde zijn en nageleefd worden. Je rapporteert aan de Bedrijfsmanager. Hij geeft je richting, maar hoe je precies te werk gaat, bepaal je grotendeels zelf. Gelukkig weet jij als geen ander om te gaan met vrijheid en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Een terugkerend thema zijn de verschillende cao’s en wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt. De Van Boekel Groep heeft meerdere bv’s en projecten in Nederland, Duitsland en het Caribisch gebied. De complexiteit hiervan is een van de redenen waardoor deze baan uitdagend en afwisselend blijft!

Waar ga je je nog meer mee bezig houden?

 • Het HR-beleid in de processen, structuren en systemen bewaken en optimaliseren. Bijvoorbeeld salaris, verlof, declaraties, ziekte en ontslag.
 • Proactieve advisering van het management met betrekking tot het HR-beleid.
 • Knelpunten in de uitvoering signaleren en (durven) ingrijpen waar nodig.
 • Alles rondom contracten, beloningsgebouw en functioneringsgesprekken.
 • In-, door- en uitstroom processen van het personeel optimaliseren.
 • Werving- en selectiebeleid.
 • Functieprofielen met competentiehandboek.
 • Opleidingsplan voor scholing en ontwikkeling van medewerkers en toezien op realisatie van deze plannen.
 • Proactieve advisering en uitvoering van ziekteverzuimbegeleiding.
 • Optioneel aansluiten bij MT-vergaderingen.

Met ruim 100 medewerkers is onze bedrijfscultuur te omschrijven als transparant, informeel en gedreven
samen met uiteraard ook een vleugje Brabantse gezelligheid.

Wat heeft Van Boekel Groep jou zoal te bieden?

 • Goed salaris tussen € 3.800 – € 4.300 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring.
 • Pensioenopbouw en vakantiedagen volgens cao Bouw & Infra.
 • Telefoon en laptop van de zaak
 • Een gevarieerde en verantwoordelijke fulltime functie (32 uur is ook mogelijk).
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan de verdere professionalisering van een groeiend bedrijf!
 • Een omgeving die continu in ontwikkeling is; denk hierbij aan nieuwe bedrijfsactiviteiten in binnen- en buitenland.
 • Enthousiaste en gezellige collega’s met een familiegevoel.
 • Last but not least: de Van Boekel Groep hecht veel waarde aan teamactiviteiten! Vorig jaar hebben zij bijvoorbeeld een feestelijke drive-in georganiseerd. Buiten corona tijd zijn er wekelijkse borrels en jaarlijks meerdere leuke uitjes.

Wie ben jij?

Bij de Van Boekel Groep word je warm verwelkomd door je nieuwe collega’s, maar verwacht geen ‘gespreid bedje’. Een bedrijf in ontwikkeling zien wij juist als een mooie kans voor jou als Senior HR-adviseur, wat wel bij je moet passen. Het is dan ook belangrijk dat je ondernemerschap toont en plannen tot uitvoering weet te brengen. Je staat stevig in je schoenen en creëert draagvlak om gestelde doelen te realiseren.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van HR/HRM.
 • Je hebt minimaal 5-10 jaar ervaring in een HR functie, waarvan in ieder geval een aantal jaar als HR-adviseur.
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van Arbeidsrecht is een pre.
 • Het is een pre als je ervaring hebt bij een complexe organisatie in de bouw (of gerelateerd) en/of bij een bedrijf dat internationaal actief is.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (in ieder geval lezen en schrijven) en bij voorkeur ook van de Duitse taal.

Waar ga je werken?

De Van Boekel Groep is een familiebedrijf dat in 1964 is opgericht door Jan van Boekel. Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft de Van Boekel Groep zich gespecialiseerd in cultuur-, civiele en betontechnieken en utiliteitsbouw.

Met een team van meer dan 100 ervaren en enthousiaste medewerkers werkt de Van Boekel Groep met een gezonde mix van passie, lef en kennis aan complexe opdrachten. Iedere dag zetten zij zich samen in om voor de opdrachtgever het optimale te halen in economische, planningstechnische en duurzame zin.

Van Boekel vindt werkplezier erg belangrijk en bouwt graag samen een duurzame relatie op. Je komt te werken in een transparante, informele en gedreven bedrijfscultuur met een vleugje Brabantse gezelligheid. In de werksfeer merk je dat het een familiebedrijf is: het is een warm nest waarin iedereen benaderbaar is.

Interesse? Wij leren je graag kennen.
Solliciteer direct via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de website van Steamz. Steamz ondersteunt de Van Boekel Groep bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij de Van Boekel Groep.

Voor meer informatie over de vacature en/of organisatie kun je contact opnemen met Gabie van Heuven via gabie@steamz.nl of 06 4225 4862.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Divisie – BedrijfVan Boekel Bouw & Infra
AdresVoederheil 3 – 5411 RJ Zeeland
ContactpersoonGabie van Heuven
Telefoonnummer06-4225 4862
E-mailgabie@steamz.nl

Werken bij Van Boekel

Wie werkt, wil dat met plezier doen. Daarom vinden wij een duurzame relatie met de mensen waarmee we elke dag weer topprestaties leveren, van het grootste belang. Hoe binden en boeien we onze medewerkers? Zeker als het werk verandert, de specialismen mee veranderen en er dus ook behoefte is aan ‘nieuwe’ kennis? Het is het intermenselijke aspect dat bij ons als familiebedrijf zowel essentieel als warm is. Wij willen dat onze mensen in een stimulerende omgeving werken, waarin ze zich kunnen ontplooien. Zo wordt ons product beter. Onze internationale en regionale dochterbedrijven nemen waar mogelijk lokale mensen in dienst.

We zijn een vernieuwend bedrijf, denken in kansen. We zijn bovendien groeiend: je krijgt hier dus te maken met veel wisselende projecten. Overal pik je wel iets van mee. Dat is een uitdagende omgeving waar jonge, frisse professionals kunnen doorgroeien en zich ontwikkelen. Maar bovenal zijn we een familiebedrijf, een warm nest, waarin iedereen benaderbaar is. Er is veelvuldige samenwerking met gespecialiseerde partners, onderaannemers en leveranciers en die werken ook graag met ons.