Vakmannenmiddag

Op 7 oktober heeft de 1e editie van de vakmannenbijeenkomst plaats gevonden. Deze middag hebben de vakmannen in 3 groepjes aan 3 workshop deelgenomen.

De workshops betroffen:
1 Bewust veilig werken: Tijdens deze workshop werd er in gesprek gegaan met de vakmannen over veiligheid en met name over onveilige situaties en (bijna)ongevallen die hebben plaats gevonden binnen Van Boekel. Dit om van deze incidenten te leren en te kijken wat we nog meer kunnen verbeteren.

2. Veilig Werk app: Binnen Van Boekel is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe app voor veiligheid. Met deze app kunnen werkplekinspectie worden uitgevoerd, toolboxregistraties en start-werkinstructies worden uitgevoerd, kunnen meldingen worden gedaan van onveilige situaties, incidenten, schade, maar ook veilige situaties. En kunnen de vakmannen ook bij alle toolboxinstructies en andere belangrijke informatiedocumenten. De applicatie is praktischer dan de formulieren die er nu zijn en kost minder tijd en administratie. De vakmannen kregen tijdens de workshop uitleg over hoe ze de app kunnen gebruiken en vanaf nu kunnen ze ermee aan de slag.

3. Hijsen en stroppen: Gedurende deze workshop werd uitleg gegeven over het gebruik van hijsbanden en wanneer hijsbanden niet mogen worden gebruikt. Er zijn diverse voorbeelden van hijsbanden laten zien die niet meer voldoen. En is er op het einde ook even met de autolaadkraan gehesen.

De gehele middag is georganiseerd door het veiligheidsteam en zal elk kwartaal terugkeren, waarvan 1 grotere veiligheidsdag.

  • Bewust veilig
  • Bewust veilig
  • Bewust veilig
  • Bewust veilig