Ketensamenwerking Bofram Techniek

Wij als Van Boekel werken veel met ons eigen materieel, zo ook onze trilwals die vijf dagen in de week acht uur per dag voor ons draait op ons project in Bottrop. Als machines de gehele dag aan het werk zijn is de kans aanwezig dat er zich wel eens een storing kan voordoen. Dan is het wel prettig dat je voor deze calamiteiten een technische dienst kan bellen. Zo hebben wij een ketensamenwerking met Bofram Techniek in Zeeland.

Na technisch onderzoek aan de trilwals door Bofram Techniek was er geconstateerd dat de storing in de werkplaats moest worden verholpen. De moeilijkheid was dat de machine niet meer voor- of achteruit kon, hij was helemaal stil gevallen. De 16 tonner is door onze collega Erik op het werk in Duitsland opgetakeld en op onze dieplader gezet richting de werkplaats van Bofram Techniek in Zeeland. Na een kortstondig bezoek aan de werkplaats is de storing snel verholpen, zo kon de trilwals weer snel op eigen transport retour naar ons project Bottrop.

Ongeplande stilstand kost geld en het vertraagd de werkzaamheden, dat is wat je als bedrijf wilt voorkomen. Ondanks het preventieve onderhoud wat wij aan onze machines inplannen komt een storing altijd onverwachts. Het belang van snelle service is dan enorm belangrijk.

Door deze ketensamenwerking is snel schakelen een heel belangrijk aspect. De lijnen zijn kort en door de jarenlange samenwerking is een calamiteit zoals deze storing snel verholpen. De kennis die je deelt van het materieel en de mensen die er dagelijks mee werken zorgt ervoor dat je elkaar kent en begrijpt.

Samenwerking verbindt kennis en zo wordt het geheel meer dan de som der delen.