Nieuwbouw Stuw de 3e tocht te Bleiswijk

Als hoofdaannemer hebben wij in 2017 het project Nieuwbouw aanleg van een automatisch op afstand bestuurbare stuw aangenomen van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Het betreft het ontwerp, en de nieuwbouw van een stuw gelegen aan de Kooilaan genaamd “Stuw de 3e tocht” te Bleiswijk.

Het doel van dit project is het op afstand en/of volautomatisch kunnen beheersen van de stuw, zodat de gewenste waterhoogten middels peilschaal metingen zijn geborgd.
Hiervoor heeft het HHSK, het waterwetplan opgesteld, het ontwerp is door ons geheel op de omgeving en in samenspraak met HHSK, aanwonenden en andere belanghebbenden ontworpen. Hierbij is de functionaliteit geborgd en gaat het visueel op in de bestaande infrastructuur.
Van Boekel Bouw en Infra is in het afgelopen jaar gestart met het aanbrengen van de damwanden en het bouwrijp maken van de locatie. Daarna hebben we de van beton geprefabriceerde stuwbak in het werk geplaatst, de stuwklep en de besturing aangebracht.

  • Bleiswijk
  • Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK)

Van Boekel werkt mee aan droge voeten.

De grootste uitdaging van dit project bestond uit het werken in een woon- recreatie gebied, waarbij de opzet van het ontwerp een grote invloed heeft op de omgeving. De aanwonenden en andere stakeholders zijn actief meegenomen om te komen tot de meest ideale uitwerking van het ontwerp waarbij alle belangen tot zijn recht komen.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverHoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK)
PlaatsBleiswijk
ContractvormUAV-GC design en construct
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduur2017 – 2018

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.