Nieuwbouw waterproductiebedrijf Schijf

Samenwerking verbindt kennis

In opdracht van Brabant Water N.V. werken we samen met onze partners ADS Groep en Hoppenbrouwers Techniek aan de nieuwbouw van het Waterproductiebedrijf Schijf. Van Boekel Bouw & Infra is samen met ADS Bouw verantwoordelijk voor de uitvoering van de gehele civiele en bouwkundige scope. In dit multidisciplinair en complex project bundelen we onze krachten.

Energiezuiniger

Dit nieuwe waterproductiebedrijf wordt aanzienlijk kleiner en energiezuiniger dan de bestaande installatie. Dit door toepassing van nieuwe technieken en een compact ontwerp. De bestaande installatie blijft voorlopig operationeel en hierdoor kan de opdrachtgever ook tijdens deze bouwperiode goed en betrouwbaar drinkwater blijven leveren.

  • Schijf gemeente Rucphen
  • Brabant Water N.V.

Van Boekel bouwt

mee aan het lekkerste drinkwater

Realisatie nieuw hoofdgebouw

De civieltechnische- en bouwkundige werkzaamheden bestaan o.a. uit het realiseren van een nieuw hoofdgebouw met o.a. pompen- en filterruimten, reinwaterkelders, blower- en traforuimten, nieuwbouw van het chemicaliëngebouw en vervangen van de winputkelders. Werktuigbouwkundig zal Aan De Stegge zich bezighouden met de cascadebeluchting, onthardingsinstallatie, piping, appendages, spoelwaterinstallatie, persluchtinstallatie, reinwaterkelders en slibsilo’s. De bijbehorende elektrotechnische- en besturingstechnische werken worden uitgevoerd door Hoppenbrouwers Techniek.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverBrabant Water N.V.
PlaatsSchijf gemeente Rucphen
ContractvormStabu-2012
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduur2019-2021

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.