Rijnland – Vier Poldergemalen

Werkzaamheden

Het werk “Vier Poldergemalen (4PG)” heeft betrekking op vier bestaande poldergemalen binnen het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het werk omvat bouwkundige, civieltechnische, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden en bestaat in grote lijnen uit het ontwerpen, verwijderen, leveren, aanbrengen, installeren en in bedrijf stellen van vier poldergemalen.

Hellegatspolder, Warmond: 

Het bestaande gemaal Hellegatspolder is een poldergemaal met één vijzel en gemetselde bovenbouw. Het gemaal ligt in een regionale kering. Het huidige poldergemaal dient vervangen te worden door een nieuw poldergemaal op dezelfde locatie. De ontwerpcapaciteit van het nieuw te bouwen poldergemaal is 8,5m³/min.

  • Rijnland
  • Het Hoogheemraadschap van Rijnland

Van Boekel bouwt aan
droge voeten

Oosteinderpolder, Hillegom: 

Het bestaande gemaal Oosteinderpolder is een poldergemaal met één vijzel en een kunststof bovenbouw. Het gemaal ligt in een regionale kering. Het huidige poldergemaal dient vervangen te worden door een nieuw poldergemaal op dezelfde locatie. De ontwerpcapaciteit van het nieuw te bouwen poldergemaal is 10,0m³/min.

Oude Secretarie, Hoofddorp:

Het bestaande vakgemaal Oude Secretarie is een vijzelgemaal met twee vijzels en een gemetselde  bovenbouw. Het gemaal ligt in een peilscheiding. Het bestaande vakgemaal dient gereviseerd te worden en te worden voorzien van nieuwe krooshekken met een automatische krooshekreiniger. De ontwerpcapaciteit van het nieuw te bouwen vakgemaal is 2 x 75m³/min.

Veerpolder, Warmond:

Het bestaande poldergemaal Veerpolder is een vijzelgemaal met één vijzel en een kunststof bovenbouw. Het gemaal ligt in een regionale kering. Het huidige poldergemaal dient vervangen te worden door een nieuw poldergemaal op dezelfde locatie. De ontwerpcapaciteit van het nieuw te bouwen poldergemaal is 9,5m³/min.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverHet Hoogheemraadschap van Rijnland
PlaatsWarmond – Hillegom – Hoofddorp – Warmond
ContractvormUAV-GC
CategorieGemalen
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduur2019/2020

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.