Renovatie Poldergemaal Besjeslaan

In Leiden is gestart met de renovatie van Poldergemaal Besjeslaan. Dit poldergemaal is een van de gemalen die wij in de komende 5 jaar binnen de raamovereenkomst met Hoogheemraadschap van Rijnland gaan renoveren/realiseren. In het verleden is het gemaal aangelegd door de Gemeente Leiden. Hoogheemraadschap neemt nu het beheer van het gemaal over van de Gemeente. Er worden nieuwe instroom- en uitstroomvoorzieningen gemaakt, zodat het gemaal weer helemaal voldoet aan de huidige normen van Hoogheemraadschap van Rijnland. De instroom en uitstroomzijde worden met elkaar verbonden door een nieuw aan te leggen persleiding.

  • Leiden
  • Gemeente Leiden

Er worden nieuwe instroom- en uitstroomvoorzieningen gemaakt, zodat het gemaal weer helemaal voldoet aan de huidige normen van Hoogheemraadschap van Rijnland.

De uitdaging van dit project is de beperkte ruimte en de archeologische waarde ter plaatse. Het gemaal ligt vlakbij Park Matilo. Dit is een vindplaats van onder andere een Romeins fort en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Vandaar dat begeleiding van een archeoloog tijdens de graafwerkzaamheden vereist is.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverHoogheemraadschap van Rijnland
PlaatsLeiden
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
TijdsduurOplevering april 2024

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.