Rioolgemaal aan de Willem Schürmannstraat in Rotterdam

Midden in de binnenstad, tussen de huizenblokken en de hoge gebouwen staat het monumentale gemaal uit 1954 aan de Willem Schürmannstraat. In 1985 is het gemaal voor het laatst gerenoveerd. Toen zijn er nieuwe pompen geplaatst welke nu aan vervanging toe zijn.

We zijn op het moment bezig met het ondergrondse leidingwerk dat wordt vervangen door GW Leidingtechniek onze mede-combinant. Zij zullen tot aan de kerst bezig zijn om al het leidingwerk ondergronds te vervangen. In deze periode zullen ook diverse muurdoorvoeringen gerealiseerd worden. Daarna wordt dan door Vanderkamp Pompen de tijdelijke pomp installatie (TPI) op gebouwd en aangesloten op het nieuwe leidingwerk.

  • Rotterdam
  • Gemeente Rotterdam

Midden in de binnenstad, tussen de huizenblokken en de hoge gebouwen staat het monumentale gemaal uit 1954.

Als de TPI operationeel is, starten we met de werkzaamheden binnen in het gemaal. De eerste periode is bedoeld voor het slopen van de inpandige onderdelen van het gemaal, denk hier aan leidingwerk, pompen vloeren en wanden. Hierna volgt de opbouw, het gebouw wordt op diverse plekken verstevigd. Hierdoor voldoet het gebouw weer aan de gestelde eisen. De nieuwe leidingen, appendages, pompen, trappen en bordessen worden gemonteerd door Boeg. De complete elektra installatie wordt vernieuwd door hoppenbrouwers techniek. Het gebouw wordt verder afgewerkt met een nieuwe wand en vloerafwerking. Door deze upgrade is Rotterdam voor de komende 30 jaar weer verzekerd van een goed werkend gemaal.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverGemeente Rotterdam
PlaatsRotterdam
CategorieBouwkundig en Civiele techniek
UitvoeringVOF Van Boekel / GW leidingtechniek
TijdsduurOplevering begin 2025

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.