Afvalwaterpersleiding 2.0 Renovatie Persstation Moerdijk

Het afvalwaterpersleiding-systeem AWP wordt grootschalig gerenoveerd. Het doel van de renovatie is dat het afvalwatertransportsysteem na de aanpassing weer 30 jaar bedrijfszeker is en geschikt is om de gevraagde aanvoercapaciteit op de verschillende aanvoerpunten te verwerken.

Waterschap Brabantse Delta (WBD) heeft de combinatie ENBOWI (Equans en Van Boekel Bouw & Infra) opdracht gegeven om de bovenstroomse persstation locatie Moerdijk geschikt te maken voor de voorziene toekomst. In een bouwteamcombinatie zijn de plannen uitgewerkt tot een ontwerp waarna de realisatieovereenkomst is gesloten. Het persstation Moerdijk heeft na de renovatie een pompcapaciteit van 3.650 m3/u met de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden naar 4.100 m3/h.

  • Klundert
  • Gemeente Moerdijk

Het persstation Moerdijk heeft na de renovatie een pompcapaciteit van 3.650 m3/u

met de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden naar 4.100 m3/h.

Om de renovatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren is er een tijdelijke pompinstallatie (TPI) geplaatst om het volledige gemaal uit bedrijf te kunnen nemen. Vanwege de capaciteitsverhoging is de bestaande buffertoren met 3 meter opgehoogd. De aansluiting tussen de bestaande toren en het prefab deel is op 34 meter hoogte in het werk gerealiseerd.

Ook het gemaal wordt grondig gerenoveerd, diverse bouwkundige aanpassingen en volledige nieuwe installatiewerken zorgen ervoor dat het gemaal weer 30 jaar bedrijfszeker is. Het gemaal bevat drie pompen. De bestaande Hidrostal pomp is gereviseerd en twee pompen compleet vervangen. Rondom het gemaal zijn de compostfilters vervangen en zal de komende tijd de infra worden aangepakt.

Van Boekel Bouw &Infra verzorgt hierbij de complete bouwkundige en civiele scope, Equans neemt de werktuigbouwkundige en elektrotechnische scope voor haar rekening.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverWaterschap Brabantse Delta
PlaatsKlundert
CategorieBouwkundig en Civiele techniek
UitvoeringENBOWI-bouwcombinatie Equans en Van Boekel Bouw & Infra
TijdsduurOplevering eind 2023

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.