Datacenter AMS10

In opdracht van de technische maincontractor en opdrachtgever Interxion heeft Van Boekel Bouw & Infra een groot deel van de ruwbouw van Datacenter AMS10 uitgevoerd. AMS10 ligt in Rozenburg op de Amsterdam Schiphol campus. Het heeft een bruto vloeroppervlak van 14.400m2 en ca. 26 Megawatt aan beschikbaar klantvermogen.

Het Civiel technische deel betreft het betonwerk van onder andere de funderingsbalken, de constructieve betonwanden incl. kantoorgedeelte, de loadingsdocks en de betonvloeren van zowel de begane grond als de 1e en 2e verdieping. Het bouwkundige gedeelte bestaat uit de montage van de prefab betonnen gevelelementen, de montage van brandwerende wand- en dakplaten en het lijmwerk van de kalkzandzandsteen wanden.

  • Rozenburg
  • Interxion

Bijna al ons apparatuur dat met internet communiceert en data opslaat staat in verbinding met een datacenter

Het was een bijzonder uitdagend project, dit vanwege volledige communicatie in Engelse taal, een hoog internationaal veiligheidsregime en grote tijdsdruk op de planning (24-7). Ook het doorlopend aanpassen van het ontwerp naar de laatste inzichten en de vele raakvlakken maakt het extra uitdagend.

Van Boekel is flexibel ingesteld en kan zich daar snel aanpassen aan de hoge dynamiek van dit soort mooie projecten.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverInterxion
PlaatsRozenburg
CategorieBeton Techniek – Civiele techniek – Utiliteitsbouw
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduurzomer 2018 – zomer 2019
Contractvormhybride Stabu – UAV2012