Valkbrug Leiden

De vernieuwing van de Valkbrug is een belangrijk onderdeel van de herinrichting van de Leidse binnenstad. De brug is een essentiële verbinding tussen het stadscentrum en Station Leiden Centraal. Deze wordt gebruikt door fietsers, voetgangers en automobilisten.

“Tijdelijke” brug die na 15 jaar wordt vervangen

Het is gelegen aan Molen De Valk. De plek waar je de singel oversteekt, waar je in een ander gebied terechtkomt en waar je uitzicht hebt op beide zijden. Zo verbindt de nieuwe Valkbrug het noordelijke en zuidelijke deel van de Lammermarkt.

Van Boekel Bouw en Infra heeft in opdracht van de gemeente Leiden een nieuwe brug gerealiseerd die aansluit op het nieuwe ontwerp en de uitstraling van de Lammermarkt.

  • Leiden
  • Gemeente Leiden

Een brug markeert altijd een belangrijk punt. Het is de plek waar je iets oversteekt, waar je in een ander gebied terechtkomt, waar je even uitzicht hebt op beide zijden. Zo verbindt de Valkbrug het noordelijke en zuidelijke deel van de lammermarkt.

Doel!

Aantonen dat deze brug is ontworpen met een visie die uitgaat van de plaats, geschiedenis en cultuur van de brug maar ook daarbuiten vooruitstrevend is.

Verbinding tussen noord en zuid

Een brug markeert altijd een belangrijk punt. Het is de plek waar je iets oversteekt, waar je in een ander gebied terechtkomt, waar je even uitzicht hebt op beide zijden. Zo verbindt de Valkbrug het noordelijke en zuidelijke deel van de Lammermarkt.

Het noordelijke deel is zo groen mogelijk en combineert de kwaliteiten van een park met die van het water. Hier kun je wandelen, in het zonnetje zitten, aan de oever liggen en Molen De Valk bezoeken.

In het zuidelijke deel ligt het gebruikersplein van de binnenstad waar activiteiten ontstaan die bij een stad horen: zien en gezien worden, met iemand afspreken, de pauze doorbrengen, muziek maken, even uitrusten en wandelen.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverGemeente Leiden
PlaatsLeiden
ContractvormUAV-GC design en construct
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduurjanuari 2018 – 2e kwartaal 2019