1

Alpincenter Bottrop

2

Renaturatie van de Alpenbach

3

Aanleg riolering Schwalmtal End

4

Renovatie Beekloop – Geilenkirchen

5

Essen Vogelheim

6

Lineg, Drüpterweg-Alpsche Ley

7

Nabu, Emmericher Ward

Van Boekel Duitsland

Van Boekel GmbH

  • Van Boekel GmbH
  • Weeze
Van Boekel Datacenter Duitsland

Van Boekel Bau GmbH

  • Van Boekel Bau GmbH
  • Weeze

Van Boekel Duitsland

Duurzame oplossingen voor de toekomst

Van Boekel levert duurzame en doordachte oplossingen op civieltechnische, milieutechnische en ontwikkelingsvragen voor de buitenruimte. Via ons concept van ‘bedenken, bespreken en bouwen’ blinken we als hybride bouwer uit in complexe multidisciplinaire projecten voor publieke en private opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw, civiele betonbouw en utilitaire bouwsector in Nederland, Duitsland, België en het Caribisch gebied.

Met een eigen ingenieursbureau en met ruim honderd medewerkers verdiepen we ons met een groen hart continu in de nieuwste technieken en technologieën, met het hoogste respect voor onze natuurlijke omgeving. We werken graag via Best Value Procurement en EMVI-aanbestedingen op basis van Design & Build, maar ook in de traditionele aanbestedingsvormen laten we onze gezonde dosis opportunisme spreken.

Infra

Van Boekel GmbH richt zich op infrastructurele en cultuurtechnische projecten in Duitsland. Onze eerste opdrachtgever, uit het midden van jaren tachtig, bedienen we nog steeds. We kennen de Duitse markt: de omgangsvormen en de gebruiken, en uiteraard ook de wet- en regelgeving. We spreken de taal van de klant, hebben er een naam opgebouwd in de waterwereld: of het nu diep, nat of hoog is, Van Boekel maakt het. In de ontwerpfase vervullen we steeds vaker in een vroeg stadium een adviserende rol. Vanuit ons kantoor op Airport Weeze (waar we een vaste huisaannemer zijn) sturen we met onze eigen specialisten onze mensen aan. Van Boekel Circulair is gespecialiseerd in duurzame grondstromen. Daarvoor beschikken we over een eigen grondbank en opslag voor grof materiaal en restmaterialen die we elders duurzaam willen inzetten. Een specialiteit is het plaatsen van prefab betonnen brugelementen. Die reputatie snelt ons in Duitsland vooruit.

Datacenters

Met het nog steeds toenemend gebruik van internet en de digitalisering van onze samenleving groeit de behoefte aan opslagcapaciteit voor digitale informatie. Het is een risicovolle nichemarkt voor robuust ontworpen gebouwen met een overcapaciteit aan techniek en veiligheidseisen. De enorme behoefte veroorzaakt een ongekende tijdsdruk en vereist een creatieve en flexibele bouwpartner. Er is immers weinig tijd voor engineering: vaak zijn we al met de fundering bezig zonder te weten hoe de rest van het gebouw eruit komt te zien. Van Boekel bouwt het casco en verzorgt leidingwerk en rioleringen. We begeleiden het volledige bouwproces. De nichespecialisatie brengt met zich mee dat Van Boekel GmbH inmiddels ook op de Duitse markt datacenters bouwt.