Lineg, Drüpterweg-Alpsche Ley

Onze Duitse vestiging “Van Boekel GmbH” is in opdracht van Waterschap LINEG gestart met het project ‘Drüpterweg en Alpsche Ley” in Duitsland. Dit is een cultuur technisch werk waar wij een bestaande beek met een recht verloop weer laten meanderen. De ontwikkeling van het natuurgebied staat hier voorop, het behoudt van de Flora en Fauna staan hoog in het vaandel om een mooie ecologische ontwikkeling van het gebied te verkrijgen. Medio 2018 is het project afgerond.

Na het aanleggen van de transportwegen zijn de verdere voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van bestaande hekwerken, struiken, en boomstronken gestart. Een deel van de transportwegen zijn na de werkzaamheden blijven liggen zodat deze als onderhoudsweg nog gebruikt kunnen worden.

  • Alphen
  • LINEG, Kamp-Lintfort

De ontwikkeling van het natuurgebied staat hier voorop.

Na het verwijderen en afvoeren van de bovengrond, welke hergebruikt kon worden op een werk van dezelfde opdrachtgever, is de beek meanderend ontgraven en de oude beek deels dichtgemaakt.

Om onderhoud te kunnen plegen is een amfibieën doorgang gebouwd en zijn er op verschillende plaatsen doorgangen in het water gemaakt met natuursteen zodat terreinvoertuigen zoals tractors op veilige plaatsen over kunnen steken voor het onderhoud.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverLINEG, Kamp-Lintfort
PlaatsAlphen
ContractvormVOB
CategorieCultuur techniek
UitvoeringVan Boekel GmbH
Tijdsduur2018

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.