Renaturatie van de Alpenbach

In de regio Mühlheim an der Ruhr is Van Boekel GmbH bezig met een cultuurtechnisch werk.

We zijn daar de bestaande Alpenbach terug aan het brengen in de natuurlijke staat. Dit houdt in dat we de monding van de Alpenbach an der Ruhr vernieuwd hebben.  Deze is voorzien van een nieuwe duiker met daarachter een uitloop in de Ruhr van natuursteen. Verder is de Alpenbach over een lengte van 350 meter teruggebracht in de natuurlijke staat.

  • Mühlheim an der Ruhr
  • Stadt Mühlheim an der Ruhr

De natuur zijn oude vorm weer teruggeven

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Grondwerken
  • Verwijderen van bomen en struiken die niet meer in het landschap passen
  • Planten (planten en verplanten van jonge knotwilgen)
  • Zaaien
  • Verwijdering van 2 duikers (1 metselwerkprofiel, 1 betonprofiel)
  • Het bouwen van 2 nieuwe beekdoorgangen, 1 geprefabriceerd staalprofiel en 1 doorgang van gewapend beton (elk met levering van statisch berekeningen en tekeningen)
  • Leveren en inbouwen van leuningen bij de beekdoorgangen
  • Leveren en aanbrengen van verhardingen

Het cultuurtechnisch werk wordt uitgevoerd op een braakliggend terrein.
De eerste doorgang bij de Alpenbach ligt op een paar meter afstand van de monding van de Ruhr. De tweede doorgang is ongeveer 240 meter stroomopwaarts en biedt toegang voor de aangrenzende gebieden die momenteel worden gebruikt voor landbouw.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverStadt Mühlheim an der Ruhr
PlaatsMühlheim an der Ruhr
ContractvormVOB
CategorieCultuurtechniek
UitvoeringVan Boekel GmbH
Tijdsduurjuni 2017 – april 2018

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.