Reconstructie Bloemendalstraat Vaals Sjwats Jris

Eind 2017 hebben we van de gemeente Vaals de opdracht ontvangen voor de reconstructie van de Bloemendalstraat Sjwats Jris.

Het project omvat een complete vernieuwing van zowel de onder als de bovenbouw. Het riool wordt op plaatsen tot op een diepte van 4.00m vervangen. Daarnaast omvat de bovenbouw een groot gedeelte natuursteenbestrating. In de straat bevindt zich kasteel Bloemendal. Het straatbeeld zal zodoende voor een groot deel een klassieke uitstraling krijgen. Een gezonde mix van asfalt, betonklinkers en natuursteen bestrating. De aanwezige natuursteenverharding wordt volledig hergebruikt.

In cijfers omvat het werk de volgende globale hoeveelheden;

  • 6000m3 grondwerk
  • 1500m1 riool
  • 6500m2 funderingen  
  • 1000 ton asfalt
  • 5500m2 straatwerk
  • Vaals
  • Gemeente Vaals

Straatbeeld heeft een klassieke uitstraling gekregen

In het projectgebied bevinden zich een kasteel dat dienst doet als hotel, en meerdere zorginstellingen. Het zal zodoende een uitdaging zijn om ons werk te realiseren in combinatie met de bereikbaarheid van deze diverse stakeholders. Om dit in goede banen te leiden hebben we een van onze medewerkers als omgevingsmanager ingezet teneinde een goede band met de buurt te houden, en onze werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren rekening houdend met de belangen van derden.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverGemeente Vaals
PlaatsVaals
ContractvormUAV 1989
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel Regionaal
Tijdsduuroktober 2017 – oktober 2018

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.