Reconstructie Kapellenplatz en Johannes-Stalenus-Platz in Kevelaer

In de Duitse bedevaartplaats Kevelaer heeft van Boekel GmbH opdracht gekregen tot het vernieuwen van de riolering en bestrating midden in het historisch centrum.

Omdat dit drukbezochte Mariabedevaartsoord voor het publiek ten alle tijden bereikbaar dient te zijn hebben we een complexe planning, zodat er zo min mogelijk overlast voor de omgeving en hun bezoekers is.

Het bestaande wegdek wordt opgenomen en na het aanbrengen van nieuwe nutsvoorzieningen en riolering weer aangebracht. Om het karakteristieke beeld te behouden is er voor gekozen het natuursteen straatwerk te hergebruiken.

In het natuursteen straatwerk worden looppaden aangelegd van gezaagd natuursteen zodat dit voor minder validen toegankelijker wordt.

De verlichting rondom het gebied van de genade kapel, kaarsen kapel en de basiliek zijn volledig afgestemd op de uitstraling van het plein en mede beeldbepalend. Daarom wordt de bestaande verlichting gedemonteerd en gerestaureerd.

  • Kevelaer
  • Stadtwerke Kevelaer

Een bijzonder werk midden in het historische centrum van Kevelaer!

Momenteel zijn we bezig, om onder begeleiding van een archeoloog, de stadsverwarming aan te leggen en de overige nutsvoorzieningen te vervangen. Tijdens deze werkzaamheden zijn we op een aantal bijzondere fundamenten gestuit, waarschijnlijk zijn deze uit de 15e of 16de eeuw. De archeologen zijn dit in kaart aan het brengen.

Inmiddels zijn we ook gestart met het saneren van het hoofdriool in de Maasstraße, al met al een elke dag nieuwe uitdagingen die horen bij een complex binnenstedelijk werk.

Om de werkzaamheden binnenstedelijk uit te kunnen voeren dienen veelal kleinere machines ingezet te worden. Er is daarom besloten te investeren in ons machinepark en deze uit te breiden met 2 graafmachines en 1 miniloader.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverStadtwerke Kevelaer
PlaatsKevelaer
ContractvormVOB
UitvoeringVan Boekel GmbH
TijdsduurOktober 2021 – December 2022

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.