Aanleg riolering Schwalmtal End

Van Boekel GmbH heeft in opdracht van Schwalmtalwerke AöR in Schwalmtal (D) de aanleg van het riolering inclusief een pompstation en het vervangen van de drinkwaterleiding gerealiseerd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in Vogelsrath (Schwalmtal End).

Wij hebben het project gegund gekregen door een economisch meest voordelige inschrijving te hebben gedaan.

Scope

Woningen en bedrijven in het buitengebied van Vogelsrath-End in de gemeente Schwalmtal, dienen te worden aangesloten op het vuilwaterrioolstelsel. Hiertoe is de aanleg van een vrijvervalriolering waarop de woningen kunnen aansluiten noodzakelijk. Tevens wordt de bestaande drinkwaterleiding en het elektriciteitsnet vervangen. De verschillende rioolstrengen komen samen in een pompput die het rioolwater overpompt in het volgende vrijvervalriool. De totale lengte van de riolering is ca. 1425 meter en uitgevoerd in Poly Propyleen met een diameter van 250 mm. Op het riool worden ca. 60 huisaansluiting gemaakt.

  • Schwalmtal Ortsteil End
  • Schwalmtalwerke AöR

Graven en bouwen met minimale hinder voor aanwonenden en bedrijven.

Communicatie en informatie is een belangrijk onderdeel voor de uitvoering geweest.

Voordat er kon worden aangevangen met het leggen van de riolering moesten eerst de drinkwaterleiding en de elektravoorziening worden vervangen. Het vervangen van de huisaansluitingen is tot in de woningen uitgevoerd. Na het afronden hiervan is het riool aangelegd tot een diepte van ca. 3,75 meter onder het maaiveld. Om de bewoners minimaal te hinderen zijn de werkzaamheden in 4 fasen uitgevoerd, waarbij een aantal doodlopende straten een extra uitdaging vormden door de beperkte ruimte die er beschikbaar was. Communicatie en informatie is een belangrijk onderdeel voor de uitvoering geweest. Door de geringe beschikbare ruimte in de straten en dat de bevoorrading dan wel transporten van bedrijven doorgang moesten blijven vinden, is er veelvuldig overleg met bewoners en belanghebbenden geweest.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverSchwalmtalwerke AöR
PlaatsSchwalmtal Ortsteil End
ContractvormUAV-GC design en construct
CertificeringUAV
CategorieCiviele techniek
UitvoeringVan Boekel GmbH
Tijdsduurnovember 2018 – is nog in werking

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.