Waterproductiebedrijf Brabant Water Eindhoven

In opdracht van Brabant Water N.V. werken we samen met onze partner ADS Groep aan de nieuwbouw van het zuiveringsgebouw in Eindhoven. Dit is het omvangrijkste project van 3 deelprojecten op de grootste grondwaterzuivering van Nederland. In 2025 staat in Eindhoven een duurzaam en toekomstbestendig drinkwaterproductiebedrijf met behoud van de kenmerkende waterbollen.

  • Eindhoven
  • Brabant Water N.V.

Het bijzondere ontwerp verbeeldt een opgetild landschap met aardlagen in de gevel en een groene daktuin.

Het project zuiveringsgebouw is dé blikvanger van het terrein aan de Antoon Coolenlaan. Het bijzondere ontwerp verbeeldt een opgetild landschap met aardlagen in de gevel en een groene daktuin. Toch vind je het beste werk binnen. In dit gebouw wordt namelijk grondwater uit diverse waterwingebieden rondom Eindhoven – Groote Heide, Klotputten en Aalsterweg – gezuiverd tot drinkwater van uitmuntende kwaliteit. Dit zuiveren gebeurt in verschillende stappen. Grofweg beluchten we het water eerst, zodat er (ijzer)vlokken ontstaan. Vervolgens zuiveren we het water met behulp van zandfilters. Ook van het spoelwater dat we verliezen tijdens het proces, wordt drinkwater gemaakt. Het oude zuiveringsgebouw wordt uiteindelijk gesloopt, maar pas als het nieuwe gebouw zijn taak kan overnemen.

Van Boekel Bouw & Infra is samen met ADS Bouw verantwoordelijk voor de uitvoering van de gehele civiele en bouwkundige scope. In dit multidisciplinair en complex project bundelen we onze krachten.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverBrabant Water N.V.
PlaatsEindhoven
ContractvormStabu 2012
CategorieWaterbouw
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduur2022 – 2025

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.