Nieuwe luchthaven op Sint Eustatius operationeel in juni 2021

De bouw van het nieuwe F.R. Roosevelt Airport terminal gebouw en AFISO toren in Sint Eustatius is bijna voltooid. De overgang van het oude naar het nieuwe gebouw staat gepland voor begin mei 2021. De bestaande luchthaventerminal zal in bedrijf blijven totdat het nieuwe gebouw open en operationeel is. De bouw van de luchthaven is gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De bouw is uitgevoerd onder toezicht van Rijkswaterstaat in Nederland en de Directie Economie Natuur en Infrastructuur van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius.

Het bestaande gebouw van de luchthaventerminal is in 2017 beschadigd geraakt door de doortocht van de orkanen Irma en Maria. Vanwege de gemiddelde levensduur van het huidige terminalgebouw is in 2017 gestart met een ontwikkelingsprogramma om de faciliteiten van de F.R. Roosevelt Airport te vernieuwen.

Terminal

De kenmerken van de nieuwe terminal werden geleid door het masterplan van de luchthaven. De nieuwe luchthaventerminal meet 1100 vierkante meter dak en 700 vierkante meter binnenruimte. Er zijn in totaal vier incheckbalies, drie kantoren van luchtvaartmaatschappijen, bagagescreening en een volledige pax- en personeelsscreening aan airside. De wachtruimte bij de gate biedt 44 zitplaatsen en er is een bar aan landzijde, een rolbed voor het ophalen van de bagage bij aankomst, een douanecontrolegebied, opslagruimten, een vergaderzaal en een beveiligings- en controlekamer. Het gebouw is zo geconstrueerd dat het in de toekomst kan worden uitgebreid.

Toren

De toren bestaat uit 3 verdiepingen en is 136 vierkante meter groot. De cabine heeft een 360 graden uitzicht en fungeert als operationele ruimte voor vlucht- en airside safety en voor communicatiedoeleinden.

Het project is uitbesteed aan Van Boekel Bouw & Infra BV die andere gespecialiseerde bedrijven uit Nederland en enkele lokale bedrijven heeft uitbesteed om verschillende taken uit te voeren tijdens de bouw van de gebouwen.