Luchtverkeerstoren Bonaire

Op het internationale vliegveld van Bonaire heeft Van Boekel Bouw & Infra International een nieuwe luchtverkeerstoren gerealiseerd. De huidige verkeerstoren is gebouwd omdat de oude toren niet meer voldeed aan de veiligheids- en internationale luchtvaarteisen.

De bouw maakt deel uit van een masterplan van 15 jaar om de luchthaven van Bonaire uit te breiden en te moderniseren. Het contract bestond uit de nieuwbouw van de verkeerstoren inclusief alle gebouw-technische systemen en installaties, de toegangswegen, het aanpassen van de vliegveldafrasteringen en toegangspoorten, nieuwe platformverlichting voor de vliegtuigopstelplaatsen, de kabel en leidingtracés van 1200m tussen de bestaande terminal en de nieuwe verkeerstoren, de sloop van de bestaande toren en de coördinatie met derden.

  • Bonaire
  • Rijkswaterstaat

Het ontwerp en de kleur van de verkeerstoren doet denken aan de voor Bonaire typerende flamingo

De nieuwe verkeerstoren was in april 2016 gereed voor testen, opleiden en migratie van de luchtverkeersleiding. De oude verkeerstoren is begin september 2017 gesloopt. Op vrijdag 15 september 2017 heeft de officiële overdracht plaatsgevonden van de nieuwe verkeerstoren op Bonaire. Opdrachtgever van het D&C contract is Rijkswaterstaat. Het ontwerp en de kleur van de verkeerstoren doet denken aan de voor Bonaire typerende flamingo en komt van de hand van architect René Marey werkzaam bij NACO.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverRijkswaterstaat
PlaatsBonaire
ContractvormUAV-GC 2005
CategorieKunstwerk | Beton | Utiliteitsbouw | Civiele techniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra
Tijdsduur2014-2017

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.