Realisatie FISO-toren en passagiersterminal te Sint Eustatius

In Opdracht van Rijkswaterstaat realiseert Van Boekel Bouw & Infra International B.V. een nieuwe FISO-toren en een passagiersterminal. Het project: ‘’realiseren van de FISO (Flight Information Service office) toren en passagiersterminal te Sint-Eustatius’’ behelst de bouw van de nieuwe passagiersterminal en de bouw van een nieuwe verkeerstoren. De nieuwe passagiersterminal en de verkeerstoren zijn twee afzonderlijke bouwlocaties, waartussen nog de bestaande passagiersterminal staat. De bestaande passagiersterminal en verkeerstoren zullen in gebruik blijven tijdens het bouwproces, waardoor de verschillende verkeersstromen in goede banen moeten worden geleid.

  • Sint Eustatius Caribisch Nederland
  • Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud

Van Boekel bouwt mee aan de wederopbouw op het eiland Sint-Eustatius waar de orkanen Irma en Maria veel schade hebben aangericht.

In september 2017 hebben de orkanen Irma en Maria schade aangericht aan de infrastructuur van het eiland Sint-Eustatius. Hierbij is ook de bestaande passagiersterminal van het Franklin D. Roosevelt Airport beschadigd geraakt. De terminal had al onderhoud nodig, maar na de orkanen is duidelijk geworden dat een nieuw gebouw noodzakelijk is.

Van Boekel Bouw & Infra is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het uitvoeringsontwerp en de uitvoering van de gehele civiele, bouwkundige, werktuigbouwkundige & elektrische scope.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

OpdrachtgeverRijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud
PlaatsSint Eustatius Caribisch Nederland
ContractvormStabu-2012
CategorieUtiliteits- & Civiele techniek
UitvoeringVan Boekel Bouw & Infra International b.v
Tijdsduur2019-2021

Nieuwsgierig naar meer?

Van Boekel Bouw & Infra heeft enkele jaren geleden een koerswijziging ingezet. We zijn ons meer gaan richten op multidisciplinaire betonprojecten in de civiele en utilitaire bouwbranche. We zijn ons gaan richten op projecten die gegund worden op basis van Beste-Kwaliteit-Prijs verhouding (BKPV) en zijn zo losgekomen van de prijsvechtersmarkt. Met deze koerswijziging heeft Van Boekel Bouw & Infra nieuwe opdrachtgevers verworven, zich gespecialiseerd in nieuwe project- en contractvormen (o.a. UAV-gc) en is het werkgebied zowel nationaal als internationaal uitgebreid.  Tijdens deze koerswijziging is er door onze organisatie en collega’s hard gewerkt om dit tot een succes te maken, waarbij de focus vooral extern heeft gelegen. Dat wil zeggen: de afgelopen jaren is er veel aandacht uitgegaan naar het verwerven en realiseren van nieuwe projecten en nieuwe opdrachtgevers.